І знову до тебе, Тарасе…

І знову до тебе, Тарасе…

Про Тараса Шевченка написано і переписано дуже і дуже багато. Духовно він був, є і буде з нами допоки жива Україна, а вона, як великий Кобзар, – безсмертні. Тарас Шевченко живе серед нас і сьогодні. Разом з нами він сперечається, мітингує, бореться, допомагає становленню держави, її неподільності. Його слово, палке і гнівне, щедре і ласкаве, добре і войовниче, завжди з нами, як провідна зоря.

13 березня студенти 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» разом зі своїм викладачем Поляковою Тетяною Вікторівною провели ґратуляційний перформанс на тему «Шевченко поміж нас».

Під час пари студенти групи ПО-33 представили інсценізацію поеми «Наймичка», прозвучали авторські вірші Барчук Уляни, Гулійчук Михайлини та Мороз Наталії. Студенти мали змогу перевірити свої знання про Кобзаря на літературній вікторині, яку підготували і провели студенти групи ПО-35. Неймовірно ліричними та захоплюючими були виконання музичних композицій.

Група ПО-34 показала бачення Шевченка у творах сучасних художників. Якщо за радянських часів Шевченко уявлявся скоріше як старий дід з вусами та в кучмі, то сьогодні його частіше асоціюють з тими часами, коли він був молодий. «Скиньте з Шевченка шапку. Та отого дурного кожуха. Відкрийте в нім академіка. Ще одчайдуха-духа!» – закликає нас Іван Драч, віршем якого студенти завершили свій виступ.

Підготувала

студентка ІІІ курсу

спеціальності «Початкова освіта»

Ангеліна Негрич