НАС ЄДНАЄ МОВА!

         Сьогодні, 21 лютого, студенти груп: ПО-13, ПО-14 разом із викладачкою Скиданчук О.М.  на занятті з української мови  поринули в чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови.

       Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови.

        Мова – живий організм, який розвивається за своїми законами. Це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє. Це – спадкоємність не лише в межах роду, а й народу.

Пізнання світу через національне слово надзвичайно важливе. Рідну мову потрібно оберігати як своє майбутнє, пам’ятаючи про важливе значення її, як безсмертя українського духу, її рятівну, очищаючу, цілющу, відроджуючу властивість.

Ми хочемо бути багатомовними та багатознаючими, хочемо належати людству. Хочемо бути в його розумі не мертвою, а сяючою клітиною, а для цього маємо засвітитися любов’ю до рідної мови.
Заснування Дня української мови – це тільки проголошення благородної мети. Це настанова нам, українцям, шанувати рідне слово, любити рідну мову, знати й поважати свою історію та культуру.