II ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ МАРАФОН З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

       II Всеукраїнський відкритий марафон з української мови – це наймасштабніший в Україні конкурс з української мови, метою якого є розвиток в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно, доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

Змагання відбувалося у форматі комп’ютерного тестування на платформі “HUMAN Школа”. Марафон проходив в дистанційному форматі в чотири етапи: з 12 листопада до 05 грудня 2021 року.

Завдання ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови розроблені творчою групою вчителів та викладачів української мови на чолі з Олександром Авраменком, доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка. Тематичні етапи: «Культура слова (лексикологія, фразеологія, стилістика)», «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)», «Правописання (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)», «Робота з текстом».

Загальна кількість учасників ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови склала 35 835 осіб, що свідчить про зручність формату проведення, зацікавленість учнів і студентів поглиблювати знання з української мови.

      17 грудня 2021 року організатори ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови – Інститут модернізації змісту освіти та освітня компанія «Х’юман» – оголосили результати.

Студенти нашого коледжу взяли участь у II Всеукраїнському відкритому марафоні з української мови й стали фіналістами.  За успішне виконання завдань 4-х етапів марафону нагороджені сертифікатом.

 

Вітаємо фіналістів із чудовим результатом! Бажаємо натхненного навчання та нових перемог у житті!