“Мова – то серце народу: гине мова – гине народ” Іван Огієнко

Сьогодні відзначається Міжнародний день рідної мови – свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Головна мета цього дня – підтримати самобутність та важливість кожної мови та її важливість для народу. Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави. Мовне питання досі є дуже актуальним в Україні та викликає безліч суперечок.

       19.02.2021 р. на занятті з української мови студенти групи ПО-11 підготували повідомлення про Міжнародний день рідної мови. Адже саме мова є величним духовним надбанням нашого народу, що століттями виборював свою незалежність.

      У народу неможливо відібрати майбутнє і минуле, якщо не знищити мову. Бо саме вона є тим річищем, що несе рідне слово із покоління в покоління. Коли ж замулимо його – перестанемо бути народом, нацією.

     Студенти групи ПО -21  разом із викладачкою Івасів Я. І. підготували відеоролик «Мова – ДНК нації». Плекаймо ніжно українське слово, щоб зерна любові до рідної мови проросли у серці кожної людини і заколосилися плідною нивою. Бо Слово живе, воно зародилося з Любові, воно сильне, бо зросло на Вірі.

       Культура мови – це складова культури особистості, тому вміння грамотно і стилістично правильно говорити є невід’ємною ознакою вихованої людини, патріота своєї землі. Тож, пильнуймо чисте джерело рідної мови, дбаючи про красу української мови.

      Студенти групи ПО-22 із викладачкою Івасів Я. І. підготували відеоролик про деякі найтиповіші помилки нашого мовлення з метою запобігання таких огріхів та усвідомлення того, що  «… без усякої іншої науки ще можна обійтися, без знання рідної мови обійтися не можна» (І. Срезневський).