Літературна вікторина «Пророк національного відродження в Україні»

 

У дні святкування 210 річниці з дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка студенти групи ДЗ-13 пройшли життєвими й творчими стежками тернистої долі Кобзаря, узявши участь у літературній вікторині «Пророк національного відродження в Україні», проведеній викладачем Горецькою О.П.

Постать Шевченка вражає нас насамперед силою духу, безмежною любов’ю до України. Проживши майже все своє коротке життя поза її межами, ніколи не переставав мріяти про «садок вишневий коло хати» й про те, що «на оновленій землі врага не буде, супостата».

Студенти звернули увагу, наскільки пророчими були твори Тараса Григоровича й наскільки суголосне його «борітеся – поборете» з подіями в Україні й нашими надіями на перемогу життя над смертю.

Феноменальними є й здобутки Шевченка-художника, і студенти добре знайомі з його мистецькою спадщиною. Звучали улюблені поезії, пісні на вірші Кобзаря.

Усіх захопив образ патріота, письменника, художника й просто людини, родом з України, відомої в усіх куточках планети Земля.