Єднаймо Україну Кобзаревим словом!

Сьогодні, 9 березня 2023 року, виповнюється 209 років від Дня народження національного і світового генія, поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди студенти другого курсу спеціальності «Дошкільна освіта» групи ДО-23 Івано-Франківського фахового коледжу разом із викладачкою  О.М. Скиданчук   провели виховний захід під гаслом: «Борітеся-поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!».

Ім’я українця Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені чи не на всі мови світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

Тарас Шевченко – геніальний український поет, художник, прозаїк, драматург, політичний та громадський діяч. Він є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам’яті України. Його творчість сприяла розвитку й встановленню нової української літератури. Усього нараховується близько 835 художніх творів, створених Т.Шевченком, які дійшли до сьогодення.

Вагу Великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. В історичному розвитку України Тарас Шевченко – явище незвичайне за своєю обдарованістю, місцем в літературі, мистецтві, культурі.

Сьогодні, відзначаючи 209-ту річницю від Дня народження Тараса Шевченка, ми низько вклоняємося Великому Кобзареві України, Він став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. І сьогодні захищає, надає сили і надихає українців на боротьбу за свободу в ці дні війни з росією.

За нами перемога! Пам’ятаймо слова нашого українського пророка:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.