З Міжнародним днем рідної мови!

Сьогодні, 21 лютого, Міжнародний день рідної мови – день, що повинен викликати у кожного патріота своєї країни гордість, адже всі ми пишаємось історією свого народу, що тісно пов’язана з мовою. На занятті з української мови студенти групи ПО-15 разом із викладачкою Скиданчук О.М. провели виховний захід під гаслом: «Мова – наша зброя. Говорімо українською!»

Мова – наша зброя, якою ми служимо народові, що нас породив, вигодував і виховав. Саме вона – наш щит, наша особливість, маркер, який визначає нашу неповторність. Українська мова могутня, глибинна. І кожне слово має свій відтінок: сум, радість, гумор, щедрість, щирість. Мова розчулює, закликає до боротьби, клекоче у ненависті до зла, несправедливості, насильства.

Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, як відомо, без мови рідної й народу рідного нема.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

 

 

БЕРЕЖІМО,ШАНУЙМО, ПЛЕКАЙМО,ВИВЧАЙМО РІДНУ МОВУ – НЕВМИРУЩИЙ ГОЛОС УКРАЇНИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!