Всесвітній день поезії

«Поезія. Таке коротке і таке змістове слово!

Вона і втішить, і пригорне, і приголубить… »

 Ліна Костенко

 

 

Весна багата на визначні події для митців слова та книголюбів. Сьогодні, 21 березня, відзначається  Всесвітній день поезії. Студенти групи ПО-25 разом із викладачкою О.М. Скиданчук підготували відеоролик «Кохання та поезія вустами шістдесятників», присвячений цьому дню.

      Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»…

      Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» – одна з важливих її якостей. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.

    Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від вас багато уваги й часу, але якщо ви все ж знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить. Всесвітній день поезії – гарна нагода попіклуватися про свою книжкову полицю й поповнити її поезією.